Hyödyllisiä linkkejä

Kennelliitto

Suomen Kennelliitto on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö.  Liiton tavoitteena on edistää puhdasrotuisten koirien kasvatusta ja monipuolista koiraharrastusta sekä parantaa koiranpitoa Suomessa. Kennelliitto jakaa asiantuntijatietoa, ja se toimii kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen koiratoiminnan etujärjestönä.

Kennelliiton jäsenyys tuo mukanaan huomattavia etuja. Jäsenenä saat esimerkiksi laadukkaan ja monipuolisen Koiramme-lehden. Myös sähköinen Omakoira-palvelu on käytettävissäsi. Omakoirassa pääset esimerkiksi tekemään omistajailmoituksen.

Kennelliiton neuvonnasta saat monenlaista tietoa esimerkiksi koiran hankinnasta, koiranhoidosta ja harrastusmahdollisuuksista. Puhelinnumero on (09) 887 300. Myös Kennelliiton internetsivulta löytyy paljon koira-asiaa.

Suomen Pystykorvajärjestö

Suomen Pystykorvajärjestö-Finska Spetsklubben r.y. (SPJ-FSK r.y.) on Suomen Kennelliiton alainen rotujärjestö kotimaisille pystykorvaisille roduillemme.

Toiminta järjestössä, johon kuuluu yli 7000 jäsentä, on organisoitu kolmeen pääjaostoon: suomenpystykorva-, karjalankarhukoira- ja pohjanpystykorvajaostoon. Jäsenlehti Pystykorva ilmestyy 6 kertaa vuodessa. 

Vuoden päätapahtumia ovat Talvipäivät sisältäen järjestön päänäyttelyn sekä suomenpystykorvien linnunhaukun kuninkuusmittelö Haukkuottelu, karjalankarhukoirien hirvenhaukun pääottelu Hirvenhaukut ja pohjanpystykorvien SM-haukut.