Hirvenhaukut-ottelun Etelän lohko 12.22.2021

Uudenmaan Pystykorvakerho järjesti Hirvenhaukut-ottelun Etelän Lohkon valintakilpailun Karkkilassa perjantaina 12.11.2021.Siihen osallistuivat kennelpiiriensä parhaat karhukoirat etelä- Suomesta, yhteensä 14 voitokasta hirvenkäsittelijää. Kymenlaaksosta osallistui seitsemän koiraa, Uudeltamaalta kaksi, Hämeestä kolme ja Helsingistä sekä Varsinais-Suomesta yksi.

 

Kisan keskuspaikka Karkkilassa Karjaanjoen partaalla

Kisan keskuspaikkana toimi mahtavat puitteet ja ruokahuollon tarjonnut Seurahuoneen Kellari Karkkilan keskustassa ja 15 kisamaastoa sijaitsivat 100 kilometrin säteellä siitä Uudellamaalla, Etelä-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Kisan ylituomarina toimi Ville Tuulensuu Vantaalta ja varalla/koetoimitsijana Timo Roto Somerolta. Kisaorganisaatiossa työskenteli heidän ja koiranohjaajien lisäksi 34 HIRV-ryhmä- tai palkintotuomaria ja opasta.

 

Peurat juoksuttivat ja yllätyksiltä ei vältytty

Vaikka kisan maastomestarit olivat tehneet pitkällisen seurantatyön yli 20 maastossa pitkin etelä- Suomea ja valikoineet parhaat arvo-ottelukoirien käyttöön, vain puolet koirista sai tuloksekkaan hirvityöskentelyn. Suurin syy tyhjille tuloskorteille olivat muualta tulleille koirille vieraat peurat ja kauriit, joiden uutuudenviehätys vei koirat mukanaan. Yhdessä maastossa oli liikkunut susi arvonnan ja ryhmän maastoon ajamisen välissä. Ylituomaripäätöksellä koeryhmä siirrettiin koiralle turvallisempaan maastoon toisaalle.

 

Kisan kova kärki Kuninkuushaukkuihin

Etelän lohkovalinnan voitti Vihatin Wikke 92,0 pisteellä, Fi26892/19, omistaja Antti Peltola Kymestä.

Toiseksi sijoittui Sisukkaan Kaapo Uudeltamaalta 85,0 pisteellä, omistajana Mikael Kujala ja kolmanneksi Onni 84,0 pisteellä, omistajana Markku Rantti Hauholta. Onnista tuli samalla Suomen käyttövalio.

Hirvenhaukut-otteluun Toholammille 19.-20.11.lähtevät nämä kolme parasta ja varakoirana on kisan neljäs: Välikallion Utsi (Fi25674/18)80 pisteellä omistajana Antti Jääkseläinen Kouvolasta.

 

Koirakohtaiset tulokset:http://koiratietokanta.fi/hirvikoetulokset/Karkkila_20211112.htm⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠