Pienpetotesti

Metsästyspystykorvien pienpetotesti


Pohjoisilla metsästyspystykorvilla on ollut aina iso merkitys historiassamme toimeentulon avustajana turkisriistan pyynnissä. Tänä päivänä pienpetojen pyynti on tärkeää riistanhoitotyötä, jolla turvataan hyötyriistan elinvoimaisuus metsästettävinä lajeina. Myös luonnonturkiksilla on taas uudelleen kysyntää. On myös äärettömän tärkeää vaalia ikivanhaa elävää kulttuurihistoriaamme ylläpitämällä ja kehittämällä esi- isiemme vaellusten myötä omaan muotoonsa kehittyneitä koirarotujamme.

Pienpetotesti ei ole Kennelliiton virallinen koe, vaan Suomen pystykorvajärjestö ry:n ja Suomen Laikajärjestö ry:n rotujen oma testi metsästysominaisuuksien esiin saamiseksi. Testiin voivat osallistua seuraavat koirarodut: Suomenpystykorva, pohjanpystykorva, karjalankarhukoira, venäläis- eurooppalainen laika, itäsiperianlaika ja länsisiperianlaika.

Pienpetotestin avulla on tarkoitus saada tietoa koirista ja pienpedoille toimivia koiria esiin jalostusta varten. Pienpetotestin riistalajit ovat näätä, minkki, kärppä, supikoira, kettu ja mäyrä.

Täältä löydät pienpetotestin ohjeet ja arvostelulomakkeen.